En

Ünnepelj velünk!

Tölts egy különleges napot a múzeumban, ahol megünnepelheted a szülinapod, a névnapod, a házassági évfordulótokat vagy bármilyen különleges eseményt! 

A program két és fél órás, amely magában foglalja a tortás/süteményes ünneplést és az ajándékozást is. 

Ajánlott témák:

Megtévesztő illúziók

Az optikai illúziók sokszor becsapják a szemünket és olyat is látunk, ami valójában nincs is ott. A program során megfigyelünk néhány olyan illúziót, amelyet Vasarely is használt munkájában és megmutatjuk, valójában milyen egyszerű ezeket elkészíteni. Végül a segítségünkkel a résztvevők is készíthetnek egy vagy akár több alkotást is, amelyet hazavihetnek. 

Mozdulatlanul mozgó

A kinetikus művészet a mozgáson alapul. Ebben a programban megfigyeljük Vasarely hogyan készített olyan mozgó műtárgyakat, amelyeket nem segít szél, elektromosság vagy emberi erő, sőt valójában statikusak. A varázslat a nézőben rejlik, mi idézzük elő a mozgást! De hogyan? Derítsük ki együtt, majd előre kivágott formák segítségével mindenki saját kinetikus alkotást készíthet, amit haza is lehet vinni. 

Puzzle és játékok

Ha szeretitek a fejtörőket és a logikai játékokat, akkor ez a program nektek való! Minden korosztálynak vannak puzzle-jeink és játékaink, melyek a gyűjteményhez kapcsolhatók és olyan is, amelynek készítőjét Vasarely ihlette. A foglalkozás végén mindenki készíthet saját pörgettyűt. 

Nyomtassunk együtt!

A múzeumban kiállított művek között sok szitanyomat is található. Miután röviden megtekintettük a kiállítást, a program többi része egy nyomtatási technika megismerésével és kipróbálásával telik. Az alapok megismerése után kezdődhet a szabad kísérletezés. A résztvevők az összes elkészült nyomatot elvihetik, amelyek a sütizés vagy az ajándékozás alatt meg is száradnak. A program 14 év felettieknek ajánlott. 

Kincskeresés

A Vasarely Múzeum telis-tele van szemet megtévesztő képekkel, de mi van, ha ezek nemcsak illúziót rejtenek magukban, hanem egy elrejtett kincshez vezető nyomokat is? Vajon mik mutathatják az utat? Rombuszok? Vagy a furcsa nevű paralelogrammák? Gyertek el hozzánk, fedezzük fel együtt a kiállítást és találjuk meg együtt a nyomokat, hogy a múzeum kincse ne merüljön feledésbe. 

Kortalan szórakozás

Sosem lehet túl idősnek lenni a játékhoz és szórakozáshoz! Az általunk kínált programok minden korosztály számára megfelelők, legyen az ünneplő gyerek, tini vagy felnőtt. De ha inkább hagyományosabb múzeumi időtöltést szeretne, interaktív vezetést is tudunk biztosítani. Ennek során megismerkednek a Vasarely Múzeum fő témáival, úgymint az optikai illúziók, a kinetikus művészet, a formák és színek kapcsolata és azzal, hogy mindezek hogyan vezették Vasarelyt a világhírnév felé. A résztvevők számos alkotási lehetőség közül választhatnak, a közösen vagy egyénileg elkészített munkákat pedig haza is vihetik. 

Maximális csoportlétszám: 15 fő

Jegyár: 30.000 Ft/csoport

Jelentkezés: latogatasvasarely@szepmuveszeti.hu

A program angol nyelven is kérhető. 

Kiállításaink közül ajánljuk