Az antwerpeni flamand festő, Beuckelaer nem üzleti érzékéről híresült el. Bár festményei kelendők voltak, és észak-itáliai festők is követték stílusát, a munkáiért soha nem kért sok pénzt, és egész életében szegénységben élt. Legkedveltebb témái közé a piaci jelenetek tartoztak, de ahogy ezen a festményen is, a középpontban nem a vásárfia gazdagsága, hanem az egyszerű emberek élete állt. Annak pedig szerves része volt a frissen beszerzett, sokféle zöldség, amelyet általában a helyi termelők vittek vásárra. Hány zöldségfélét használunk a mai napig a konyhánkban? A saláta, az uborka, a karalábé, a zöldborsó, a fehérrépa, a retek mellett a festményen megbúvik a cseresznye és a meggy is.
Megéri magyar termékeket vásárolni, amelyeknek a szállítás hosszát tekintve alacsonyabb az ökológiai lábnyoma, mint a külföldieknek. Továbbá azzal is kíméljük a környezetet, ha nem használunk pálmaolajat, pálmamagot, pálmazsírt, glicerint tartalmazó termékeket vagy megnézzük a címkét, amely fenntartható forrásból származó pálmaolajjal büszkélkedik. Ezeknek az előállítása óriási mértékű erdőirtással és a dzsungelek élővilágának pusztulásával jár. Ha helyi termelőktől vásárolunk, a termék minősége megbízhatóbb, mintha nagyipari terméket választunk, és azt is könnyebben ellenőrizhetjük, hogy elkészítése megüti-e az etikai mércénket.