En

Látogatási szabályok

Tisztelt Látogatóink!

Kérjük, hogy a  Vasarely Múzeum Budapest látogatása során tartsák be az alábbi szabályokat.

AZ ÉPÜLETBE TILOS BEVINNI bármilyen járművet, így kerékpárt, rollert, élő állatot (kivéve megkülönböztető jelzéssel ellátott segítő kutyát ), szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a műtárgyak, a látogatók és a munkatársak épségét, biztonságát veszélyezteti.

A MÚZEUMOT NEM LÁTOGATHATJÁK alkohol, bódító- vagy ajzószer hatása alatt álló személyek, illetve hiányos öltözetben érkezők (pl. mezítláb, fürdő öltözetben). Azokkal szemben, akik viselkedésükkel látogatóink és alkalmazottjaink biztonságát sértik vagy veszélyeztetik, az őrség intézkedését kérhetjük.

TILOS A DOHÁNYZÁS a Múzeum egész területén, elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni csak az erre kijelölt helyeken, csak az épületen kívül lehetséges, a bejárattól legalább 5 m távolságban.

MŰTÁRGYVÉDELEM: A műtárgyak állaga már egy érintéstől is sérülhet. Kérjük, hogy 30 cm-es távolságon belül ne közelítsen hozzájuk, és ne érintse, ne fogja meg még a kőtárgyakat sem!

RUHATÁR: Biztonsági okokból a ruhatár használata ingyenes és a következő esetekben kötelező:
Kérjük, szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, esernyőjét és 30 cm (hosszú) x 25 cm (magas) x 15 cm (széles) méretnél nagyobb táskáját. A megjelölt méret a táska teljes méretére, azaz viselés közbeni kiterjedésére vonatkozik, ezért a helyszínen kihelyezett méretsablonba a fülénél fogva lehet belepróbálni a táskát, nem elfordítva vagy összenyomva. Háton semmilyen méretű táska nem viselhető, a kis méretű hátitáskákat csak elöl viselve vagy kézben lehet bevinni.
Kabát kizárólag felöltve vihető be a kiállításokba, karon vagy vállon átvetve nem. Ha nem tartja magán a kabátot, kérjük, hogy a ruhatárba helyezze el.
A fentieken kívül tilos a kiállítótérbe vinni palackot, ételt, italt, gyermekjátékot, illetve bármit, ami a műalkotásokat veszélyezteti.(Amennyiben egészségileg indokolt, kizárólag szénsavmentes folyadék egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban bevihető, de fogyasztása csak kiállítótéren kívül engedélyezett.)
Ha személyes tárgyait, értékeit magával vinné a kiállítótérbe, ehhez kisméretű válltáska díjtalanul kölcsönözhető a fogasos ruhatár igénybevétele esetén. A ruhatárban látogatónként 1 db, 40 x 50 x 80 cm méretet meg nem haladó csomagot tudunk fogadni.
Táskák és kiskabátok elhelyezésére ruhatári szekrények is rendelkezésre állnak, melyek használata díjtalan. A zárva maradt szekrényeket a múzeum zárását követően kinyitjuk és kiürítjük.

FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS: Fénykép bármely belépőjegy birtokában készíthető vaku-, illetve fényképállvány vagy szelfibot használata nélkül. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Egyes időszaki kiállításokban a felvételek készítését korlátozhatjuk, melyet a kiállításban, illetve bejáratánál jelzünk. 

ZÁRÁSI REND: A kiállítások zárása 17:45-kor kezdődik az emeleten, és innen halad a bejárat felé. Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor, és legkésőbb 17:50-ig keresse fel a ruhatárat, ha szükséges. Az épületet 18 óráig kérjük elhagyni.

TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag a Múzeum képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést, előzetes egyeztetést követően, díj ellenében.

MOBILTELEFON: Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le, és ne használja beszélgetésre.

LÁTOGATÁS GYERMEKKEL: Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen.
Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag babakocsiban, vagy a testre elöl rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. Bármely korú kisgyermek nyakban és háton való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető. Igény esetén babakocsi díjtalanul kölcsönözhető legfeljebb 15 kg súlyú kisgyermek számára. A babakocsit csak tolni szabad, kézben összecsukott állapotban sem szállítható.
14 év alatti személy a Múzeumban kizárólag felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat.
A szülő, nagykorú kísérő felel azért, hogy a gyermek a kiállítási tárgyak épségét megóvja, és a kiállítóteret, valamint annak berendezési tárgyait rendeltetésszerűen használja. A fiatalkorú testi épségéért, valamint a Múzeumhoz illő, kulturált viselkedéséért a szülő, nagykorú kísérő felel. Kérjük, hogy a kiállítások látogatása alatt legyenek tekintettel a többi látogatóra, és működjenek együtt az erre figyelmeztető teremőrökkel.

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS: A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

Amennyiben nem ért egyet a látogatói szabályokkal, belépőjegyét a kezelés előtt, illetve a helyszíni vásárlástól számított 30 percen belül a vásárláskor kapott nyugta birtokában visszaválthatja a pénztárban az adott napon a pénztár zárásáig.

A szabályok be nem tartása, az együttműködés megtagadása esetén a múzeumban való tartózkodás jogát biztonsági őreink megvonhatják.

KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYÜTTMŰKÖDIK VELÜNK ÉRTÉKEINK MEGŐRZÉSÉBEN!

A személyes látogatáshoz kapcsolódó adatok kezeléséről szóló tájékoztató

Kiállításaink közül ajánljuk